La comarca d’Osona i en general la provincia de Barcelona, es una regió amb una gran quantitat d’empreses del sector de les furgonetes camper.

Aquest sector inclou empreses que es dediquen a:

– Camperitzar furgonetes: convertir furgonetes en furgonetes camper.
– Fabricar mòduls extraíbles com per exemple seients-llit.
– La compra-venda de furgonetes camper noves o de segona mà.

Es tracta d’un sector que està vivint un moment dolç tal i com demostra la afluència de públic al saló del caravanaing 2019 que va tenir lloc el passat mes de novembre a Barcelona.

Aquesta setmana ens ho ha explicat Pol Rodríguez, fundador de camperizando.es en un altre dels dinars altament nutritius del VIT en els que emprenedors i professionals comparteixen experiència.

Camperizando es un directori que posa en contacte persones que volen camperitzar la seva furgoneta o instalar un accesori amb els camperitzadors de la seva zona. 
Aquest projecte té pocs mesos de vida pero ja té més de 60 camperitzadors de tot l’estat donats d’alta, compta amb un perfil a Instagram amb més de 15.000 seguidors i ha generat més de 200 pressupostos.

Què és una furgoneta camper? 

Una furgoneta camper es una furgoneta que s’ha modificat perquè s’hi pugui fer vida (viatjar i inclús viure).

Normalment una furgoneta camper pot tenir alguns o tots aquests accesoris:

– Calefacció estacionaria: que permet escalfar el vehicle encara que estigui estacionat.
– Segona bateria.
– Llit.
– Finestres i claraboies.
– Cuina.
– Lavabo i dutxa.
– Plaques fotovoltàiques.
– …

Què és un camperitzador?

Un camperitzador es un profesional que es dedica a convertir una furgoneta en una camper. Habitualment son profesionals que venen d’altres sectors més tradicionals com pot ser la fusteria o la carrocería.

Es tracta d’un sector que està a l’alça i que ha aconseguit donar segones oportunitats a alguns oficis com la fuesteria que no passaven precisament pel seu millor moment.

Categories:

Tags:

Comments are closed