Aquesta setmana finalitzen els últims tallers del mes de juliol que formen part de les activitats d’estiu del VIT. Quatre setmanes de diferents activitats on més de 50 nens i nenes, petits i no tant petits, han pogut aprendre, descobrir i jugar amb la tecnologia. Diversos tallers han ocupat aquest mes de juliol, tallers que van des de la creació de la primera aplicació, tallers tecnològics per poder introduir-se i experimentar amb la tecnologia, i diversos tallers de robòtica.

Els matins han estat ocupats pel repte del Robòtic Olimpíades, taller els objectius del qual és que el nen/nena aprengui les primeres bases per poder programar “robots”, a través de conèixer l’entorn Scratch, Mindstorms i/o Lego Education, arribant a crear unes “mini Olimpíades” amb robots i mecanismes, potenciant el desenvolupament d’idees, imaginació, treball en equip i capacitat per resoldre diferents problemes que els poden anar sorgint. Partint, en moltes ocasions, de la desconeixença total per part de l’alumne, se’ls ha intentat introduir en el món de la robòtica, pautadament, per tal que poguessin obtenir els resultats esperats: crear un estadi on els diferents robots interactuïn per tal de simular les Olimpíades: porta d’entrada amb contador de visitants, tren per fer la ruta per tot l’estadi, jugador de sumo, xutador, porter i animadors, corredors o cotxes de carreres… són alguns dels robots que hem pogut veure funcionar al voltant de la torxa Olímpica.

Una vegada més, els petits, ens han demostrat la capacitat i ganes que tenen d’aprendre, aconseguint els reptes que es proposen i obtenint fantàstics resultats.


 

Categories:

Tags:

Comments are closed