Al Vit hem programat dues activitats centrades en aquesta tecnologia que promet motivar canvis importants en la percepció que tenim de conceptes com fabricació‬ o consum.

El dia 18 d’abril dedicarem el taller ràpid d’aquest mes a l’impressió 3D, com sempre a les 9.15h a l’auditori del Vit. D’altra banda a partir del dia 15 de maig iniciem un curs en el que es s’aprendrà a construir i mantenir una impressora d’aquest tipus (la pròpia per aquells que ho vulguin).

‪La tecnologia d’impressió 3D permet crear peces, maquetes i tot tipus d’objectes a partir de models digitals 3D.‬ Des d’aproximadament l’any 2000 en el que ja començaven a sonar termes com “fabbers” o “makers”, en referència a aparells que eren capaços de fabricar objectes i a aquells qui promovien el “fes-t’ho tu mateix”, la tecnologia d’impressió 3D ha avançat empesa per l’evolució tècnica, l’abaratiment dels components, la millora en les prestacions i per la difusió d’aquesta tecnologia que cada dia compta amb més usuaris, defensors i creadors.

Actualment hi ha diverses veus que defensen que aquesta tecnologia promourà un canvi similar o major al que va representar l’informàtica domèstica els anys 80 del segle passat, posant a l’abast de qualsevol la fabricació d’objectes, prototips i maquetes, components, etc., sense dependre de les limitacions dels processos de producció industrial tradicionals, imprimint objectes segons les nostres necessitats a casa o a l’empresa. Si a això li sumem una comunitat cada dia més gran d’usuaris que comparteixen obertament els models 3D digitals d’infinitat d’objectes i peces, és fàcil imaginar que possiblement aquestes impressores passin aviat a ser un aparell més tant en entorns domèstics com professionals.

Avui en dia a part de les tradicionals i més esteses impressores d’adició de plàstic i resina hi ha aparells que treballen amb laser i metall, ceres o inclús aliments i teixits biològics, però al taller ràpid que hem preparat pel dia 18 d’abril i al curs que programem conjuntament amb ACVIC ens centrarem en les màquines més assequibles i que treballen amb plàstic, fent un repàs a la tecnologia que utilitzen, les tècniques i les possibilitats que ens ofereixen.

Trobareu informació ampliada del taller a la seva pàgina i fer les inscripcions de les dues activitats al formulari.

Categories:

Tags:

Comments are closed